آموزش کامل و جامع تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی را در این مقاله بخوانید تا آن را به صورت کامل یاد بگیرید و بتوانید به راحتی سیم جمع کن جاروبرقی خود را تعمیر کنید.

جاروبرقی یکی از اصلی ترین وسایل برقی برای نظافت به شمار می آید که در هر خانه ای پیدا می شود. یکی از قسمت های مهم جاروبرقی قسمت سیم جمع کن آن است که در بیشتر جاروبرقی ها دکمه جمع آن در بالای بدنه جارو قرار دارد. گاهی ممکن است به دلیل بیرون کشیدن بیش از حد کابل سیم جاروبرقی، سیم جمع کن آن دچار آسیب شود که باید آن را تعویض و یا تعمیر کرد. اما چگونه باید سیم جمع کن جاروبرقی را تعمیر کرد؟ در ادامه مجموعه مقالات مدرن سرویس قصد داریم آموزش نحوه تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی را در اختیار شما قرار دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

این مطلب هم برای شما مفید خواهد بود: راهنمای جامع خرید جاروبرقی در سال ۹۸

نحوه تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی

سیم جمع کن یکی از بخش های مهم جاروبرقی است که یک طرف سیم به پلاتین اتصال برق و حلقه مسی وصل است و سر دیگر آن به دوشاخه اتصال برق متصل می باشد. در اکثر جاروبرقی ها محفظه سیم جمع کن جاروبرقی در بدنه و پشت آن قرار دارد که در هنگام کار کردن با جاروبرقی، کابل سیم را با کشیدن آن خارج کرده و به پریز وصل می کنید. سیم جمع کن به صورتی در جاروبرقی قرار گرفته است که با دکمه ای که بر روی بدنه جاروبرقی می باشد ارتباط دارد و با فشار دادن آن سیم جاروبرقی به صورت خودکار در محفظه جمع خواهد شد. محفظه سیم جمع کن به صورتی طراحی شده است که در این قسمت هیچ چیز دیگری به جز سیم جارو قرار ندارد.

محفظه سیم جمع کن می تواند به دلیل کشیدن بیش از حد سیم در طول زمان آسیب ببیند و خراب شود. هنگامی که سیم جمع کن خراب شود، سیم جاروبرقی دیگر به صورت خودکار و حتی دستی در محفظه قرار نمی گیرد و باید پخش و رها باشد که در این حالت نیز سیم جاروبرقی آسیب خواهد دید. در ادامه شما را با دلایل خرابی سیم جمع کن آشنا خواهیم ساخت.

خرابی سیم جمع کن جاروبرقی

سیم جمع کن به دو دلیل خراب می شود:

۱- مکانیکی: سیم جمع کن، سیم جاروبرقی را جمع نمی کند. برای رفع این مشکل باید فنر استاپو شفت قرقره بررسی و روانکاوی شوند.

۲- الکتریکی: قسمت الکتریکی سیم جمع کن شامل دو شاخه، کابل برق، پلاتین های متصل شده به حلقه مسی و شاخک های انتقال برق به داخل جارو می باشد. اساس کار سیم جمع کن به این صورت است که انتهای کابل جارو در داخل محفظه سیم جمع کن به کنتاکت ها بسته می شود که این کنتاکت به ریل های دوار متصل هستند. این ریل های به صورتی طراحی شده اند که بر روی چرخ قرقره سیم جمع کن قرار گرفته اند.

هنگامی که کابل سیم به بیرون کشیده می شود این ریل ها به همراه چرخ به گردش در خواهند آمد. برای برقراری ارتباط برق موتور با شبکه، شاخک های ثابت که به ریل های بالا و پایین متصل هستند در تمام لحظات ارتباط را حفظ خواهند کرد. این شاخک ها به دلیل این که حالت فنری را دارند به سیم جمع کن اجازه چرخش را خواهند داد. از طرف دیگر نیز جریان فاز و نول را دریافت می کنند و به موتور می رسانند.

هنگامی که جریان قطع می شود دو حالت وجود دارد یا کابل برق قطع است یا پلاتین های اتصال دچار مشکل شده اند. برای رفع این مشکل باید بدنه جاروبرقی را باز کنید. سپس سیم های متصل شده به برد موتور را جدا کنید. در صورت وجود خال بر روی پلاتین ها و حلقه مسی آن ها را با تینر شسته و با سمباده تمیز کنید. گاهی ممکن است پلاتین ها شکسته شده باشند، در این صورت باید آن ها را تعویض و جایگزین کنید.

نکته:

به این نکته توجه داشته باشید که در برخی از جاروبرقی ها برای دسترسی به پلاتین ها باید قسمت فنر جمع کن را باز کنید. در این صورت حتما مواظب در رفتن فنر باشید.

هرگونه ایراد یا قطعی در محفظه سیم جمع کن باعث بروز مشکل در سیم جمع کن جاروبرقی خواهد شد. اگر تجربه لازم را برای تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی ندارید، بهتر است کار را به یک متخصص کاردان بسپارید. شما می توانید در صورت ایجاد هر مشکل و خرابی جاروبرقی خود با مرکز تعمیرات جاروبرقی در کرج تماس حاصل کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن تعمیرکاران با تجربه خود را به محل شما اعزام کنند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]